Рекордно високи температури во Турција

Градовите во јужните делови на Турција кои беа под влијание на топол бран од Африка забележаа рекордни температури од 46,8 степени.

764539
Рекордно високи температури во Турција

Во периодот од 30 јуни до 2 јули во Турција беа забележани рекордно високи температури на воздухот.

Градовите како што се  Анталија, Мугла, Бурдур,Испарта и другите градови во јужните делови на Турција кои беа под влијание на топол бран од Африка забележаа рекордни температури од  46,8 степени.

Слични температури беа забележани пред 51 година .

Во Анталија по 17 години живата во термометрите деновиве се искачи на  рекордни 45.4 степени.Слични вести