Продолжуваат операциите против ПКК

Непрекинато продолжува борбата против тероризмот.

760717
Продолжуваат операциите против ПКК

Во рамките на операциите против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во подрачјето Капили кај Генч во Бинѓол беа неутрализирани 11 терористи.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Губернијата на Бинѓол, во рамките на операцијата беа запленети 8 автоматски пушки од типот калашников, 1 митралез од типот БИКСИ, 1 снајперска пушка и 1 пиштол.

Во соопштението беше истакнато дека во операцијата целосно беше неутрализирана таканаречената група Акдаг на сепаратистичко-терористичката организација ПКК и дека непрекинато продолжува борбата против тероризмот.Слични вести