Продолжуваат воените операции на турската армија против терористите на ПКК

5 терористи на ПКК биле неутрализирани во момент да извршат напад на воена единица на турската армија во околината на  Чукурџа кај Хакари

757033
Продолжуваат воените операции на турската армија против терористите на ПКК

Продолжуваат воените операции на турската армија против терористите на ПКК.

5 терористи на ПКК биле неутрализирани во момент да извршат напад на воена единица на турската армија во околината на  Чукурџа кај Хакари.

Двајца терористи на ПКК од кои еден ранет биле фатени живи кај селото Лиџе во околината на Дијарбакир.

Во 6 населени места кај Дијарбакир биле откриени 4 тони и 710 килограми дрога од кои 1,5 тон биле закопани во земја.

Во рамките на воената операција на турските сили зад границата во Харкук и на планината Кандил во северот на Ирак биле уништени 4 пештери, 2 засолништа и две скадишта за оружје на терористичката организација ПКК.Во операцијата биле неутрализирани 8 терористи на ПКК.

 

 Слични вести