Нуман Куртулмуш во посета на Конго

Кулртулмуш во Бразавил на свечен начин ќе го отвори новиот Конгресен центар изграден со средства на турската Ексим банка

756019
Нуман Куртулмуш во посета на Конго

Потпретседателот на владата Нуман Куртулмуш со бројна владина делегација отпатува во официјална посета на Конго.

Куртулмуш на аеродромот во Бразавил, главниот град на Конго беше пречекан од премиерот на Конго Клемент Маумба и министерот за големи проекти Жан Жак Буја.

Куртулмуш во Бразавил ќе биде примен од претседателот на Конго Денис Енгесу и премиерот Клемент Маумба.

Кулртулмуш во Бразавил на свечен начин ќе го отвори новиот Конгресен центар изграден со средства на турската Ексим банка.

Објектот го изгради турската градежна компанија Сума.

 Слични вести