Алексеј Јерхов нов амбасадор на Русија во Турција

Претседателот на Русија Владимир Путин донесе указ за поставување на Алексеј Јерхов за амбасадор на Руската Федерација во Анкара

755581
Алексеј Јерхов нов амбасадор на Русија во Турција

Претседателот на Русија Владимир Путин донесе указ за поставување на Алексеј Јерхов за амбасадор на Руската Федерација во Анкара.

Јерхов ќе го замени поранешниот руски амбасадор во Анкара Андреј Карлов кој загина во атентат во декември 2016 година.

Јерхов инаку е поранешен генерален конзул на Русија во Истанбул. Досега ја извршуваше функцијата директор на кризната маса во МНР на Русија.

По убиството на Андреј Карлов местото амбасадор на Русија во Анкара стоеше празно се до назначувањето на Јерхов.

 Слични вести