Висока пакистанска воена делегација во посета на Анкара

Началникот на Генералштабот на Пакистан генерал на армија Зубаир Махмуд Хајат допатува во официјална посета на Анкара.

738923
Висока пакистанска воена делегација во посета на Анкара

Началникот на Генералштабот на Пакистан генерал на армија Зубаир Махмуд Хајат допатува во официјална посета на Анкара.

Генерал Хајат пред зградата на Генералштабот на Турција со свечена церемонија беше пречекан од страна на началникот на Генералштабот на Турција генерал на армија Хулуси Акар.

Високиот гостин од Анкара генерал Хајат ја поздрави почесната гарда поставена во негова чест.

Нешто потоа генералите Хајат и Акар водеа разговор зад затворени врати.

Високата пакистанска воена делегација по средбата кај генерал Акар  беше примена од страна на адмирал Булент Бостаноглу командант на морнарицата на Турција.

 

 Слични вести