Воздушна операција на Турските вооружени сили на подрачјето Кандил во Ирак

Во операцијата беше бомбардирана една пештера која се користеше од страна на приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

737215
Воздушна операција на Турските вооружени сили на подрачјето Кандил во Ирак

Во воздушната операција на Турските вооружени сили на подрачјето Кандил беа елиминирани 4 терористи, а две позиции беа уништени.

Според известувањето на Турските вооружен сили, по информацијата за раздвиженоста на терористите во подрачјето Кандиил во Ирак, турските авиони вчера од 14.50 до 15.15 извршија воздушна операција.

Во операцијата беше бомбардирана една пештера која се користеше од страна на приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација ПКК и според првите утврдувања беа елиминирани 4 терористи, а две позиции беа уништени.Слични вести