Премиерот Јилдирим во Истанбул ќе се состане со рускиот премиер Медведев

Рускиот премиер Медведев во рамките на посетата на Истанбул ќе биде придружуван од страна на рускиот потпретседател на владата Аркадиј Дворковиќ и министерот за енергетика Александр Новак

735625
Премиерот Јилдирим во Истанбул ќе се состане со рускиот премиер Медведев

Премиерот Бинали Јилдирим ќе се состане со рускиот премиер Дмитри Медведев.

Според соопштението кое беше објавено од страна на прес центарот на руската влада, премиерот Медведев кој на 22 мај ќе допатува во Истанбул и ќе учествува на состанокот на Организацијата за црноморска економска соработка, ќе одржи средба со турскиот колега Бинали Јилдирим.

Во соопштението беше истакнато дека во рамките на учеството на состанокот е планирана и средба со турскиот колега (Бинали Јилдирим), Рускиот премиер Медведев во рамките на посетата на Истанбул ќе биде придружуван од страна на рускиот потпретседател на владата Аркадиј Дворковиќ и министерот за енергетика Александр Новак.

Премиерите Јилдирим и Медведев последен пат одржаа телефонски разговор на 27 април.Слични вести