Граната истрелана од Сирија падна кај турски Хатај

Гранатата била истрелана од територија под контрола на асадовиот режим

720914
Граната истрелана од Сирија падна кај турски Хатај

Граната истрелана од сириска страна падна во близина на погранична караула во Близина на месноста Јајладаги кај Хатај.

Турски безбедносни извори соопштија дека гранатата била испукана од територија под контрола на асадовиот режим.

Гранатата паднала на празен терен во близина на пограничната караула Кизилчат.

Силите за безбедност веднаш презедоа акција за откривање на деталите.

 

 Слични вести