Прекинат контактот со полициски хеликоптер кај Тунџели

Се претпоставува дека хеликоптерот се срушил поради неповолните временски прилики

715516
Прекинат контактот со полициски хеликоптер кај Тунџели

Прекинат контактот со полициски хеликоптер кај Тунџели

Губернијата на Тунџели соопшти дека 10 минути после полетувањето од базата кај Пулумур во 11.40 минути според локално време се прекинал контактот со полицискиот хеликоптер од типот Сикорски.

Се претпоставува дека хеликоптерот се срушил поради неповолните временски прилики.

Во полицискиот хеликоптер се наоѓале 7 полицајци, 1 судија, 1 подофицер и тројца од екипажот.

После веста дека е прекинат контактот со хеликоптерот  до местото на можната несреќа биле испратени неколку екипи за пребарување и спасување. 

Пребарувањето е сеуште во тек.

 Слични вести