Привршува одбројувањето на гласовите на референдумот за уставни измени на некои членови

Според неофицијалните резултати, досега се отворени насто 50 гласачки кутии

713677
Привршува одбројувањето на гласовите на референдумот за уставни измени на некои членови

Според неофицијалните резултати, досега се отворени над 99,98 насто од гласачки кутии.

Да гласаа 51,21 насто

Не гласаа 48,79.

Распределбата на гласовите на турските граѓани во странство се следна:

Да гласаа 59,17 насто.

Против 40,83 насто.Слични вести