Братсвото на Турците и Курдите постигна големи победи во текот на целата историја

Турција нема да одобри искористување на терористичките организации

708203
Братсвото на Турците и Курдите постигна големи победи во текот на целата историја

Премиерот Бинали Јилдирим рече дека сите оние кои што ја знаат вистината дека братството на Турците и Курдите на овие простори секогаш постигна големи победи во текот на историјата, денес ги искористуваат терористичките организации како што се ПКК, Фетулахистичката терористичка организација паралелна државна структура (ФЕТо/ПДЈ) и ДЕАШ.

Премиерот Јилдирим рече дека Турција нема да одобри искористување на терористичките организации.

Во обраќањето до граѓаните во Ширнак Јилдирим рече:

Ние сакаме да формираме Турција во која никој нема да се изолира и оттуѓува поради верското убедување, сектата на која припаѓа, јазикот на кој што говори, културата. Исто така ќе бидеме горди на нашето знаме и Република Турција. Бидејќи сите ние сме безбедни и сигурни под тоа знаме. Сите заедно и независно живееме под тоа знаме, рече премиерот Јилдирим.Слични вести