Европа стана центар на репресии, насилство и нацизмот

Пред нас се наоѓа еден контнент кој гние од сите аспекти

707418
Европа стана центар на репресии, насилство и нацизмот

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека Европа стана центар на репресии, насилство и нацизмот наместо да бдие центар на демократијата, човековите права и слободите.

Во говорот на плоштадот Куваји Милије во Баликесир при свеченото колективно отворање на неколку објекти рече дека Европа не само на нас, туку и на светот нема што да му каже. Пред нас се наоѓа еден контнент кој гние од сите аспекти.

Покрај сите нивни напори, кога увидоа дека не ќе можат да ја спречат нашата најголема реформа во историјата, се зачудија што да прават. Благодарение на проникливоста на нашиот народ, замките кои ни ги поставуваа станаа залудни, рече претседателот Ердоган.Слични вести