Во Егејот потона гумен чамец со мигранти

Во несреќата загинаа 11 мигранти, додека 3 се водат за исчезнати

698669
Во Егејот потона гумен чамец со мигранти

Пред крајбрежјето на селото Давутлар во Кушадаси кај Ајдин потона гумен чамец со мигранти кој се подготвуваше да ги пренесе на грчките острови.

Во несреќата загинаа 11 мигранти, додека 3 се водат за исчезнати.

Екипите на крајбрежната стража спасија 8 лица.Слични вести