Ракетен напад на терористите на ПКК на месноста Чукурџа кај Хакќари

Продолжува операцијата на безбедносните сили за фаќање на терористите

697213
Ракетен напад на терористите на ПКК на месноста Чукурџа кај Хакќари

Во ракетниот напад на терористите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК на месноста Чукурџа кај Хакќари загина еден турски војник.

Терористите кои искористувајќи ја маглата тајно се обидуваа да влезат во подрачјето на базата Герки Тепе, откако беа забележани од страна на војниците, извршија напад со минофрлачи.

Во судирот беа повредени 4 војници.

Продолжува операцијата на безбедносните сили за фаќање на терористите.Слични вести