Нападната турската амбасада во Виена

Уште еден нелегален и дрзок напад во во Европа каде расизмот се повеќе се шири во предвечерието на референдумот закажан за 16 април во Турција

697219
Нападната турската амбасада во Виена

Уште еден нелегален и дрзок напад во во Европа каде расизмот се повеќе се шири во предвечерието на референдумот закажан за 16 април во Турција.

Група активисти се качиле на покривот на зградата на амбасадата на Рерпублика Турција во Виена и поставиле панкарт полн со навредливи зборови на сметка на претседателот Реџеп Тајип Ердоган.

Двајца од напаѓачите веднаш избегале и по нив се уште се трага.

Дипломатски извори соопштуваат дека напаѓачите на амбасадата претходно подготвиле план за акција така да во моментот кога го поставиле панкартот на зградата на амбасадата, на другата страна од улицата бил забележан новинар како со камера ја снима акцијата.

Амабасадата на Република Турција во Виена веднаш контактираше со австриските власти заради откривање на сторителите на овој инцидент.

 Слични вести