4 санкции од Турција против Холандија

Турција ќе ги суспендира односите на високо ниво со Холандија

690945
4 санкции од Турција против Холандија

Владата усвои одлука за спроведување 4 санкции против Холандија

Потпретседателот и портпарол на владата Нуман Куртлмуш рече дека Турција ќе ги суспендира односите на високо ниво со Холандија. Додека траеше состанокот на владата под претседателство на премиерот Бинали Јилдирим што се одржа во дворецот Чанкаја, портпаролот Куртулмуш одржа прес конференција и одговараше на прашањата.

Последните случувања во Холандија кои одблиску ја засегаат турската јавност сериозно беа разгледани на состанокот на Владата која усвои одлуки во врска со ставот што ќе следи во претстојниот период.

Се додека Холандија не го надокнади стореното, владата усвои одлука за суспендирање на сите средби и состаноци на високо ниво.

На Холандија и е се суспендира правото на дипломатски летови кое и беше даден на 27 декември 2016 година а исто така на амбасадорот на Холандија му се забранува враќањето во Турција, рече Куртулмуш.Слични вести