Голема операција против ПКК во Дијарбакир

Во операцијата учествуваат 4 батаљони, а 17 хеликоптери слетаа во планинското подрачје

685147
Голема операција против ПКК во Дијарбакир

Турските вооружени сили во Лиџе кај Дијарбакир започнаа голема операција против сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во операцијата учествуваат 4 батаљони, а 17 хеликоптери слетаа на планинското подрачје.

Во рамките на успешната операција која се реализира во подрачјето кое е покриено со 1 метар снег, повремено доаѓа до судири меѓу безбедносните сили и терористите на ПКК.

По судирите беа пронајдени мртвите тела на терористите кои беа неутрализирани во операцијата.Слични вести