Претседателот Ердоган му честита на новоизбраниот германски претседател Штајнмаер

Претседателот Ердоган  во главниот град на Саудиска Арабија Ријад, втората станица од неговата турнеја по неколку заливски земји оствари телефонски разговор со Франк-Валтер Штајнмаер на кого му честита за изборот за нов претседател на Германија

671588
Претседателот Ердоган му честита на новоизбраниот германски претседател Штајнмаер

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган му честита на новиот германски претседател Франк-Валтер Штајнмаер.

Според добиени информации од кабинетот на претседателот, Ердоган  по допатувањето во главниот град на Саудиска Арабија Ријад оствари телефонски разговор со Штајнмаер.

Претседателот Ердоган му честита на Франк-Валтер Штајнмаер за изборот за 12-ти претседател на Германија и му посака успех.

Новоизбраниот германски претседател Штајнмаер претходно ја извршуваше должноста министер за надворешни работи.Слични вести