Пораки со честитка од премиерот Јилдирим до Штајнмаер и Бердимухамедов

Премиерот Јилдирим испрати пораки со честитка до новоизбраниот претседател на Германија Франк-Валтер Штајнмаер и новиот претседател на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов

671980
Пораки со честитка од премиерот Јилдирим до Штајнмаер и Бердимухамедов

Премиерот Бинали Јилдирим им честита на новоизбраниот германски претседател Франк-Валтер Штајнмаер и на новоизбраниот претседател на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов.

Јилдирим им испрати пораки до Штајнмаер и Бердимухамедов на кои им честита за успехот за изборот за претседатели на своите земји.

Освен тоа премиерот Бинали Јилдирим испрати порака и до полскиот премиер Беата Сзидло во која го изрази своето жалење поради сообраќајната несреќа што ја доживеа во изминатите денови.Слични вести