Турска делегација на разговори во Газа за изнаоѓање решение за проблемот со електрична енергија

Турска делегација оствари разговори со функционерите на Управата за енергија и природни ресурси на Палестина (ПЕНРА) во Газа со цел разгледување на патиштата за изнаоѓање решение за проблемот со снабдување со електрична енергија на Западниот брег

665813
Турска делегација на разговори во Газа за изнаоѓање решение за проблемот со електрична енергија

Турска делегација разговараше со функционерите во Газа во врска со проблемот со електрична енергија.

Делегација од турското министерството  за енергија и природни ресурси на Турција се состана со функционерите на Управата за енергија и природни ресурси на Палестина (ПЕНРА) во Газа со цел разгледување на патиштата за изнаоѓање решение за проблемот со снабдување со електрична енергија на Западниот брег кој што 10 години како продолжува. 

Средбата која што се одржа во центарот на Управата за енергија и природни ресурси на Палестина (ПЕНРА) во Газа траеше повеќе од еден час.

Директорот на Центарот за информации на Управата за енергија и природни ресурси на Палестина (ПЕНРА) Ахмед Абу Умрејн во дадената изјава за претставниците на печатот истакна дека турската делегација допатува за испитување на патиштата за изнаоѓање решение за кризата со снабдување со електрична енергија во Газа.Слични вести