Турски Ф-16’ки на северот на Ирак неутрализираа 22-јца терористи на ПКК

Турски воени авиони Ф-16 бомбардираа цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во областа на планината Кандил во северниот дел на Ирак и беа неутрализирани 22-јца терористи

656516
Турски Ф-16’ки на северот на Ирак неутрализираа 22-јца терористи на ПКК

Воени авиони Ф-16 на Турските вооружени сили (ТВС) уште еднаш ги бомбардираа целите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во областа на планината Кандил во северниот дел на Ирак и беа неутрализирани 22-јца терористи.

Во воздушната операција беа уништени засолништа и наоружани позиции на терористичката организација.

Турски воени авиони реализираа воздушна операција и во руралното подрачје на градот Адијаман.

Во операцијата беа уништени цели за кои што беше утврдено дека се користени од страна на терористите.

Во областа потоа беа испратени специјални сили и командоски единици кои започнаа активности за пребарување на теренот.

Во реализирани операции против терористичката организација ПКК им беше нанесен тежок удар и на финансиските извори на организацијата.

Во 6 скривници во руралното подрачје на населеното место Лиџе кај градот Дијарбакир беа запленети 1.835 килограми дрога.

Материјалите за обезбедување на животните потреби на терористите кои беа запленети во пештери и скривници беа уништени.Слични вести