Турски воени авиони реализираа воздушна операција на планината Кандил на северот на Ирак

Турски воени авиони уништија 8 утврдени цели на сепаратистичко-терористичката организација ПКК на областа на планината Кандил на северот на Ирак

654507
Турски воени авиони реализираа воздушна операција на планината Кандил на северот на Ирак

Воени авиони на турските воздушни сили реализираа воздушна операција во областа на планината Кандил во северниот дел на Ирак каде што е вгнездена сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во операцијата беа уништени 8 цели.

Во објавеното соопштение од Турските вооружени сили (ТВС) се истакнува дека синоќа помеѓу 20:17 часот и 20:35 часот воени авиони на турските воздушни сили реализираа воздушна операција на областа на планината Кандил.

Во операцијата беа бомбардирани и уништени 8 утврдени терористички цели во областа.

Турските воени авиони успешно ја извршија својата задача и безбедно се вратија во своите бази.Слични вести