Денес стартува вториот круг на дискусиите за нацрт-амандманите за уставни измени

Ако еден од членовите добие помалку од 330 гласа,предлогот ќе биде одбиен

654283
Денес стартува вториот круг на дискусиите за нацрт-амандманите за уставни измени

На пленарната седница на генералното заседание на Големото национално собрание на Турција, денес ќе се гласа за нацрт-амандманите на два члена на Уставот.

Од вкупно 18-те нацрт-амандмани, ќе се разгледаат предлог иницијативите само со некои членови.

Предложените измени на членовите ќе се гласаат посебно.

Ако еден од членовите добие помалку од 330 гласа, предлогот ќе биде одбиен.

Вториот круг на гласање за нацрт-амандмани се очекува да потрае неколку денови.Слични вести