Претседателот Ердоган посака да се извезува во Русија со турски лири

Претседателот Ердоган во говорот што го одржа на отворањето на церемонијата во претседателската палата во Бештепе во Анкара посака да се извезува во Русија со турски лири (ТЛ)

653478
Претседателот Ердоган посака да се извезува во Русија со турски лири

Претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган посака да се извезува во Русија со турски лири (ТЛ).

Ердоган во говорот што го одржа на отворањето на церемонијата во претседателската палата во Бештепе во Анкара истакна дека разговарал со рускиот претседател Владимир Путин по прашањето на извозот во врска со што рече: „Со рускиот претседател Владимир Путин разговарав за домати и грозје. Сакаме да и продаваме на Русија. Да воспоставиме многу цврсти односи со руската страна и да го зголемиме нашиот извоз. И тие она кое што ќе го купуваат од нас нека го купуваат со турски лири (ТЛ). на тој начин би можеле да се спасиме и од притисокот на девизниот курс.“Слични вести