Терористички напад врз полицијата во Дијарбакир

Нападот беше извршен со активирање на претходно поставениот експлозив на патот од страна на терористите на ПКК

652619
Терористички напад врз полицијата во Дијарбакир

Во терористичкиот напад врз полициската патрола во близината на кампусот на универзитетот Диџле (Тигар) во месноста Сур кај Дијабракир, според првите претпоставки загинаа 1 полицаец, а 4 полицајци беа повредени.

Според информациите, нападот беше извршен со активирање на претходно поставениот експлозив на патот од страна на терористите на ПКК во близината на местото на ископување во универзитетот Диџле при преминот на полициската патрола.

Според првите претпоставки загинаа 1 полицаец, а 4 полицајци беа повредени.

Повредените со амбулантни коли беа префрлени на хоспитализација на Медицинскиот факултет на универзитетот Диџле.Слични вести