Турција го осуди терористичкиот напад на Синајскиот полуостров во Египет

МНР на Турција објави соопштение со кое го осуди терористичкиот напад во областа Месаид во градот Ариш во северниот на Синајскиот полуостров во Египет во кој животот го загубија 9 лица од кои четворица цивили, а 10 лица беа ранет

648556
Турција го осуди терористичкиот напад на Синајскиот полуостров во Египет

Министерството за надворешни работи на Турција го осуди реализираниот терористички напад на Синајскиот полуостров.

Во објавеното соопштение на турското министерство за надворшени работи се истакнува дека остро се осудува вчерашниот реализиран терористички напад во северниот дел на Синајскиот полуостров во Египет.

Во соопштението се вели следното: „На загинатите во нападот им посакуваме милост од Аллах, на пријателскиот египетски народ и на жалосните семејства им изразуваме сочувство, а на ранетите им посакуваме побрзо оздравување.“

Во реализиран напад во возило натоварено со бомби на еден полициски контролен пункт во областа Месаид во градот Ариш во северниот на Синајскиот полуостров во Египет животот го загубија 9 лица од кои четворица цивили, а 10 лица беа ранети.Слични вести