Претседателот Ердоган избран за „Личност на годината“ во 2016

Во анкета на Меѓународната телевизија со седиште во Катар „Ал Џезира“ спроведена преку социјалната мрежа Твитер претседателот Ердоган со освоени 40-насто од гласовите избран за „Личноста на годината“ во 2016

646819
Претседателот Ердоган избран за „Личност на годината“ во 2016

Претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган избран за „Личноста на годината“ во 2016 во анкета на Меѓународната телевизија со седиште во Катар „Ал Џезира“ спроведена преку социјалната мрежа Твитер.

Второто место во анкетата го освои сириското дете Омран.

Во анкетата на „Ал Џезира“ беа употребени повеќе од 130 илјади гласови.

Првото место со освоени 40-насто гласови го освои претседателот Ердоган, а второто место сириското дете Омран.

По соопштувањето на резултатот од гласањето беше нагласен одлучниот став што го покажа претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган пред обидот за воен удар на 15 јули.Слични вести