Премиерот Јилдирим го посети фронтот на силите Пешмерги на планината Зердик кај Ербил

Премиерот Бинали Јилдирим и Месуд Барзани го посетија фронтот на планината Зердик кај градот Ербил на силите Пешмерги кои војуваат против терористичката организација ДАЕШ

646849
Премиерот Јилдирим го посети фронтот на силите Пешмерги на планината Зердик кај Ербил

Премиерот Бинали Јилдирим заедно во претседателот на Регионалната курдска управа на Ирак Месуд Барзани го посети фронтот на планината Зердик кај градот Ербил на силите Пешмерги кои војуваат против терористичката организација ДАЕШ.

Премиерот Јилдирим за време на оваа посета беше придружуван и од министерот за одбрана Фикри Ишик и функционери на Регионалната курдска управа на Ирак.Слични вести