„Нашата борба против тероризмот ќе продолжи со ист елан и иста одлучност“

Генералштабот во објавеното писмено соопштение по повод терористичкиот напад во Ортаќој во Истанбул истакна дека борбата против тероризмот ќе продолжи со ист елан и иста одлучност

641937
„Нашата борба против тероризмот ќе продолжи со ист елан и иста одлучност“

Генералштабот на Турција терористичкиот напад во Ортаќој во Истанбул го осуди со објавување на писмено соопштение во кое истакна дека остро се проколнува  овој подло и брутално извршен грозоморен терористички напад.

Во соопштението на Генералштабот се вели следното: „На нашите граѓани и јуначкиот полицаец кои го загубија животот во нападот им посакуваме милост од Аллах, го изразуваме нашето сочувство и им поракуваме трпение на нивните семјества и на племенитиот турски народ, а на ранетите во грозоморниот настан им посакуваме побрзо оздравување. Го изразуваме нашето големо жалење и нашата почит и за нашите странски гости кои го загубија животот го овој кукавички напад.“Слични вести