Поддршка од Москва на зборовите на Ердоган дека коалиционите сили ја поддржуваат ДАЕШ

Претседателот на Комисијата за политика и информирање на Советот на Федерацијата на Горниот Дом на рускиот парламент Алексеј Пушков истакна дека претседателот Ердоган е во право кога вели дека коалиционите сили ја поддржуваат ДАЕШ

639451
Поддршка од Москва на зборовите на Ердоган дека коалиционите сили ја поддржуваат ДАЕШ

На изјавата на претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган „Ја поддржуваат ДАЕШ“ пристигна поддршка од Москва.

Претседателот на Комисијата за политика и информирање на Советот на Федерацијата на Горниот Дом на рускиот парламент Алексеј Пушков истакна дека претседателот Ердоган е во право кога вели дека коалицијата предводена од САД ја поддржува терористичката организација ДАЕШ. 

Пушков во пораката што ја сподели преку својот Твитер профил напиша: „Ердоган е во право: Постојат голем број работи кои што покажуваат дека САД ги поддржуваат терористичките организации. Обидот на американскиот државен секретаријат за тврдење на спротивното за оваа јасна состојба е глупост.“

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на одржаната заедничка конференција за претставниците на печатот синоќа со претседателот на Гвинеја Алфа Конде во Анкара го рече следното: „„За жал коалиционите сили не ги исполнуваат своите ветувања. Дадените ветувања беа различни, меѓутоа сега се на различна позиција. Независно од тоа ние во моментов одлучно го продолжуваме и ќе го продолжиме нашиот пат. Не е можно да се вратиме од овој пат на кој што сме излезени.“Слични вести