Од Сандикли кај Афјонкарахисар испратени 24 шлепери со хуманитарна помош за Алепо

Собраната хуманитарна помош во населеното место Сандикли кај градот Афјонкарахисар натоварена на 24 шлепери тргна кон турско-сириската граница

639599
Од Сандикли кај Афјонкарахисар испратени 24 шлепери со хуманитарна помош за Алепо

Рака за помош на градот Алепо во Сирија му е подадена и од населеното место Сандикли кај градот Афјонкарахисар.

Општина Сандикли и Одделот во Сандикли на Здружението за хуманитарна помош Хајрат организираше кампања за собирање помош за Алепо.

Во населеното место Сандикли кај градот Афјонкарахисар  кое брои 32 илјади жители пристигна поддршка за кампањата од секоја годишна возраст и од сите средини. 

Помошта која што е собрана за евакуираните од Алепо се состои од основни прехранбени производи, облека и електрични грејачи.

Собраната помош натоварена на 24 шлепери од Сандикли, Афјонкарахисар тргна од кон турско-сириската граница.

Од започнувањето на евакуацијата од градот Алепо во Сирија на 15 декември во чии рамки цивилите кои се наоѓаа под опсада на режимските сили и шиирските милициски групи во сите страни на Турција се посредство на организирани кампањи за Сиријците од страна на голем број граѓански организации и поединечно од граѓани секојдневно во подрачјето продолжува да се испраќа хуманитарна помош со десетици камиони шлепери.  

Така и од Чорум, Токат, Афјонкарахисар и Сивас тргнаа на пат 36 шлепери натоварени со хуманитарна помош наменета за евакуираните лица од Алепо.Слични вести