Кај градот Тунџели животот го загуби еден војник

Во вооружена престрелка помеѓу безбедносните сили и група припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кај градот Тунџели животот го загуби еден војник

639782
Кај градот Тунџели животот го загуби еден војник

Во вооружена престрелка помеѓу безбедносните сили и група припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во градот Тунџели животот го загуби еден војник.

Според добиени информации од безбедносни извори во рамките на операциите кои што извесно време продолжуваат против терористичката организација ПКК безбедносните сили забележаа група терористи.

Во вооружената престрелка до која дојде беше ранет еден постар водник кој беше префрлен во болница, но и покрај сите напори на лекарите им подлегна на раните и го загуби животот. 

Во вооружената престрелка беа неутрализирани двајца терористи.

Во областа беа испратени дополнителни единици од копно и од воздух и е започната операција за неутрализирање на терористите.

Операцијата продолжува под силни врнежи од снег.

 Слични вести