Турција ќе прими 300 семејства на Месхетските Турци од Украина

Почнувајќи од 2016 Месхетските Турци ќе бидат примени како мигранти на кои ќе им биде обезбедено сместување

638397
Турција ќе прими 300 семејства на Месхетските Турци од Украина

Одлуката на Владата за прием на 300 семејства на Месхетските Турци од ризичните подрачја во Украина кои сакаат да дојдат во Турција беше објавена во Службениот весник.

Според одлуката, околу 300 семејства на Месхетските Турци кои се во најтешка состојба и кои од ризичните подрачја во Украина сакаат да дојдат во Турција, почнувајќи од 2016 ќе бидат примени како мигранти на кои ќе им биде обезбедено сместување.Слични вести