Чавушоглу водеше телефонски разговор со Џевад Зариф посветен на Сирија и Ирак

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со иранскиот министер за надворешни работи Џевад Зариф посветен на случувањата во Сирија и Ирак

638946
Чавушоглу водеше телефонски разговор со Џевад Зариф посветен на Сирија и Ирак

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со иранскиот министер за надворешни работи Џевад Зариф.

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за надворешни работи Чавушоглу и Зариф станало збор за случувањата во Сирија и Ирак.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во текот на денот оствари телефонски разговор и со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.Слични вести