Во пожар во бегалскиот камп Еселаме во Азез во Сирија животот го загуби едно едногодишно бебе

Противпожарните екипи веднаш интервенираа на пожарот во кој беа повредени татко, мајка нивните три деца кои беа донесени на лекување во градот Килис, но и покрај сите напори на лекарите едногодишното бебе Маран им подлегна на раните и го загуби животот

637839
Во пожар во бегалскиот камп Еселаме во Азез во Сирија животот го загуби едно едногодишно бебе

Во пожар што се појавил во еден шатор во бегалскиот камп Еселаме во населеното место Азез кај градот Алепо животот го загуби едно дете, а четири лица се повредени од кои едно потешко.

Засега не е утврдена причината за пожарот во бегалскиот камп кој што се наоѓа во близина на граничниот премин Онџупинар на сириска страна од границата.

Противпожарните екипи веднаш интервенираа на пожарот во кој беа повредени таткото Абдулбахси, мајката Баран и нивните три деца Раван, Нур и Маран Аваниј.

Повредените во пожарот веднаш од страна на нивните блиски беа донесени на граничниот премин Онџупинар од каде што со помош на амбулантно возило на екипите за итна помош 112 беа префрлени на лекување во Државната болница во градот Килис во Турција.

Но и покрај сите напори на лекарите едногодишното бебе Маран им подлегна на раните и го загуби животот.

Едниот од повредните во пожарот со здобиени тешки изгореници е префлрен на лекување во градот Газиантеп.Слични вести