Турција покрена иницијатива за итен состанок на СБ на ОН за Сирија

Прва цел на Турција во Сирија е да се евакуираат цивилите од Источен Алепо

632164
Турција покрена иницијатива за итен состанок на СБ на ОН за Сирија

Ибрахим Калин, портпаролот на кабинетот на претседателот на државата рече дека рече дека Турција покрена иницијатива за итен состанок на СБ на ОН за Сирија.

Во интервјуто за Турската радио телевизија, портпаролот Калин направи осврт на актуелните случувања.

Прва цел на Турција во Сирија е да се евакуираат цивилите од Источен Алепо и да се обезбедат услови евакуираните да се сместат во Идлиб.

Калин додаде дека 7500 цивили се префрлени во Идлиб и дека Турција ги презеде потребните мерки.Слични вести