Погребавме десетина наши полицајци и десетина наши млади чии идеали никогаш нема да се остварат

Погребавме десетина наши полицајци кои зад себе оставија бебиња во колевка; кои никогаш нема да ги запознаат своите татковци. Погребавме и десетина наши млади; млади чии идеали никогаш нема да бидат остварени.

628621
Погребавме десетина наши полицајци и десетина наши млади чии идеали никогаш нема да се остварат

Погребавме десетина наши полицајци.

Зад себе оставија бебиња во колевка; кои никогаш нема да ги запознаат своите татковци.

Оставија мајки чии солзи никогаш нема да пресушат; кои никогаш нема да го заборават мирисот на своите чеда.

Погребавме и десетина наши млади; млади чии идеали никогаш нема да бидат остварени.

Ги читаме нашите молитви, полагаме цвеќиња на нивните гробови.

На нашите плеќи ги земаме нивните бебиња, мајки и идеали, го продолжуваме нашиот пат...

Бидејќи не се плашиме.

Бидејќи знаеме дека пред ниту едно зло, никаде во светот и никогаш не постои друг пат освен да се удави во сопственото зло.

Ние се намножување давајќи шехиди; бидејќи се стекнуваме во нови деца, нови мајки и татковци кои ни се оставени во аманет од тие шехиди.

На тој начин стануваме уште посилни. Се сплотуваме.

Чекориме кон вас со само една мисла: ЌЕ БИДЕТЕ УНИШТЕНИ!Слични вести