Генерал на армија Хулуси Акар го побара по телефон командантот на сојузничките сили во Европа

Генерал на армија Хулуси Акар го побара по телефон командантот на сојузничките сили во Европа генерал Куртис Мајкл Скапароти до кого уште еднаш ги достави вистините и познатите ставови во врска со обидот за воен удар на ФЕТО/ПДЈ

627405
Генерал на армија Хулуси Акар го побара по телефон командантот на сојузничките сили во Европа

Началникот на Генералштабот генерал на армија Хулуси Акар оствари телефонски разговор со командантот на сојузничките сили во Европа генерал Куртис Мајкл Скапароти посветени на неговите изјави во врска со предавничкиот обид за преврат на Фетулахистичката терористичка организација/Паралелната државна структура ФЕТО/ПДЈ.

Во објавеното соопштение од Генералштабот се истакнува дека генерал на армија Хулуси Акар го побарал по телефон командантот на сојузничките сили во Европа генерал Куртис Мајкл Скапароти поради неговите изјави кои што зазедоа место во различни медиуми на 8 и 9 декември, а во врска со предавничкиот обид за воен удар на ФЕТО/ПДЈ

Во телефонскиот разговор генерал на армија Хулуси Акар уште еднаш ги доставил до Куртис Мајк Скапароти вистините и познатите ставови во врска со обидот за воен удар.Слични вести