Во Чешме кај Измир фатени 115 илегални мигранти

Во населеното место познатото туристичко одморалиште Чешме кај Измир беа фатени 115 илегални мигранти кои по незаконски патишта се обидувале да преминат на грчките острови

625697
Во Чешме кај Измир фатени 115 илегални мигранти

Во населеното место Чешме, познато туристичко одморалиште кај градот Измир беа фатени 55 илегални мигранти кои со гумен чамец биле во обид по незаконски патишта да преминат на грчките острови.

За време на контролата на полицијата на патот за Чешме пак во еден минибус беа фатени 60 лица со сириско,еритрејско и ирачко државјанство, од кои 20 беа деца.

Фатените лица беа однесени во Дирекцијата на полицијата во Чешме.

На илегалните мигранти кои беа подложени на негативното влијание на студеното време беа однесени во шаторот на скелата каде што им беа раздадени ќебиња, храна и вода.

Во меѓувреме некои деца кај кои се појавија здравствени проблеми од страна на екипите на Дирекцијата на полицијата во Чешме беа однесени во болница.Слични вести