Турски џетови во воздушна операција во областа на Ел Баб уништија 9 цели на ДАЕШ

Турски воени авиони реализираа воздушна операција во областа на градот Ел Баб во северниот дел на Сирија во која беа уништени 9 цели на терористичката организација ДАЕШ

625279
Турски џетови во воздушна операција во областа на Ел Баб уништија 9 цели на ДАЕШ

Во реализирана воздушна операција во рамките на операцијата Еуфратски штит која што беше започната под водство на Турција на 24 август, со цел исчистување на северниот дел на Сирија од терористичките организации,се уништени 9 цели на терористичката организација ДАЕШ.

По добиени навремени разузнавачки информации воени авиони во сопственост на Турските воздушни сили реализираа воздушна операција во областа на градот Ел Баб.

Во воздушната операција беа уништени вкушно 9 цели и тоа 4 засилништа, 3 штаба, едно место за собирање и еден тенк за кои што беше утврдено дека биле користени од страна на терористичката организација ДАЕШ.Слични вести