Претседателот Ердоган му честита на Шавкат Мирзијојев за изборот за нов претседател на Узбекистан

Претседателот Ердоган го побара по телефон новизбраниот претседател на Узбекистан Шавкат Мирзијојев на кого му честита за изборот и му посака успех за време на претседателскиот мандат

624691
Претседателот Ердоган му честита на Шавкат Мирзијојев за изборот за нов претседател на Узбекистан

Претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган го побара по телефон новиот претседател на Узбекистан Шавкат Мирзијојев на кого му честита за изборот.

Претседателот Ердоган упати честитки до Шавкат Мирзијојев по повод успехот на одржаните претседателски избори и му посака успех за време на претседателскиот мандат.

Двајцата лидер Ердоган и Мирзијојев исто така ја потврдија и одлучноста по прашањето на развивањето на односите помеѓу Турција и Узбекистан во секоја сфера.Слични вести