Претседателот Ердоган ги прими акредитивите на израелскиот амбасадор во Анкара Ејтан Наех

На приемот што се одржа во претседателската палата во Бештепе во Анкара новонаименуваниот израелски амбасадор Ејтан Наех му ги предаде акредитивните писма на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган

624077
Претседателот Ердоган ги прими акредитивите на израелскиот амбасадор во Анкара Ејтан Наех

Претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган го прими новоназначениот амбасадор на Израел во Анкара Ејтан Наех.

На приемот што се одржа во претседателската палата во Бештепе во Анкара новиот израелски амбасадор Ејтан Наех му ги предаде акредитивните писма на претседателот Ердоган.

По приемот новонаименуваниот амбасадор на Израел во Анкара Ејтан Наех во пораката што ја сподели преку својата сметка на социјалната мрежа Твитер на турски јазик напиша: „Чувствувам задоволство од предавањето на моето акредитивно писмо до претседателот Ердоган и од започнување на еден нов период во односите помеѓу двете земји.“Слични вести