Денеска ќе се одржи состанок на Економскиот координационен совет

Според добиени информации од владини извори на состанокот што ќе започне во 17:00 часот според турско време во владиниот дворец на Чанкаја во Анкара ќе учествуваат надлежни министри и високи функционери

621931
Денеска ќе се одржи состанок на Економскиот координационен совет

Денеска под претседателство на премиерот Бинали Јилдирим ќе се одржи состанок на Економскиот координационен совет (ЕКК).

Според добиени информации од владини извори на состанокот што ќе започне во 17:00 часот според турско време во владиниот дворец на Чанкаја во Анкара ќе учествуваат надлежни министри и високи функционери.

На состанокот ќе се разговара за девизниот курс и за последните случувања во економијата.

Последниот состанок на Економскиот координационен совет (ЕКК) под претседателство на премиерот Бинали Јилдирим се одржа на 18 ноември.Слични вести