Во вооружен напад во Силван кај Дијарбакир загина еден безбедносен чувар

Припадници на терористичката организација ПКК отворија оган од автомобил врз безбедносните чувари кои патролираа во населеното место Силван кај Дијарбакир и во нападот загина еден безбедносен чувар, а еден безбедносен чувар беше ранет

619399
Во вооружен напад во Силван кај Дијарбакир загина еден безбедносен чувар

Во реализиран вооружен напад од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во населеното место Силван во округот Дијарбакир животот го загуби еден безбедносен чувар, а еден безбедносен чувар е ранет.

Припадници на терористичката организација ПКК отворија оган со огнено оружје од автомобил врз безбедносните чувари кои патролираа помеѓу маалата Сусуз и Чардак во населеното место Силван кај градот Дијарбакир.

Во вооружениот напад животот го загуби еден безбедносен чувар, а еден безбедносен чувар беше ранет.

Ранетиот безбедносен чувар беше префрлен на лекување во болницата на Медицинскиот факултет на универзитетот Диџле во Дијарбакир.Слични вести