Во Бодрум кај Мугла фатени 88 илегални мигранти

Екипите на крајбрежната стража во една јахта која се засукала во заливот Тилкиџик во близина на маалото Јаликавак во познатото туристичко одморалиште Бодрум кај Мугла фатија 86 илегални мигранти Сиријци и двајца илегални мигранти од Шри Ланка

618600
Во Бодрум кај Мугла фатени 88 илегални мигранти

Во населеното место Бодрум кај градот Мугла се фатени 88 илегални мигранти кои по незаконски патишта се обидувале да заминат за странство.

Екипите на крајбрежната стража во една јахта која се засукала во заливот Тилкиџик во близина на маалото Јаликавак во познатото туристичко одморалиште Бодрум фатија 86 илегални мигранти Сиријци и двајца илегални мигранти од Шри Ланка.

Како што е установено илегалните мигранти од Бодрум се обидувале по незаконски патишта да преминал на грчкиот остров Кос (турски Истанкој).

Во градот Измир исто така беа фатени 34 илегални мигранти со странско државјанство кои биле качени во минибус на пат да бидат префрлени на грчките острови.Слични вести