Израелскиот претседател Ривлин му се заблагодари на претседателот Ердоган

Пристигна благодарност од израелскиот претседател Реувен Ривлин до претседателот Реџеп Тајјип Ердоган за авионот за гаснење пожари што го испрати Турција на Израел

618587
Израелскиот претседател Ривлин му се заблагодари на претседателот Ердоган

Израелскиот претседател Реувен Ривлин му се заблагодари на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган за авионот за гаснење пожари што Турција го испрати на Израел кој неколку дена води борба против големи шумски пожари.

Според добиени информации од кабинетот на претседателот, претседателот Ердоган и израелскиот претседател Реувен Ривлин остварија телефонски разговор.

Израел за да се изгасат шумските пожари кои што беснеат во различни места низ земјата побара помош од неколку земји вклучувајќи ја и Турција.

На ова барање одговори и Турција која испрати еден авион за гаснење пожари.Слични вести