Продолжуваат операциите на Турските вооружени сили против ПКК

Турските борбени авиони ги бомбардираа терористичките цели на северот на Ирак во Авашин, Басјан и Зап

615705
Продолжуваат операциите на Турските вооружени сили против ПКК

Продолжуваат операциите на Турските вооружени сили против сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во рамките на воздушната операција на северот на Ирак беа уништени 5 терористи.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на Генералштабот, турските борбени авиони ги бомбардираа терористичките цели на северот на Ирак во Авашин, Басјан и Зап.

Во рамките на воздушната операција беа уништени една вооужена позиција и две засолништа на терористичката организација. По операцијата, авионите безбедно се вратија во базите.

Од 15 јули наваму се уништени 389 терористи во Чукурџа, 533 терористи во Хакќари.Слични вести