Два земјотреси во Турција

Земјотрес со јачина од 4 степени го погоди Ерзинџан, додека во Мугла се случи земјотрес со јачина од 3,7 степени според Рихтер

614420
Два земјотреси во Турција

Земјотрес со јачина од 4 степени го погоди Ерзинџан, додека во Мугла се случи земјотрес со јачина од 3,7 степени според Рихтер

Во соопштението на Управата за елементарни непогоди и итни состојби при Владата (АФАД) беше истакнато дека вчера во 18.45 часот според турско време во Датча кај Мугла се случи земјотрес со јачина од 3,7 степени, додека во 01.52 часот во Рефахије кај Ерзинџан земјотрес со јачина од 4 степени.

Земјотресот во Датча се случи на длабочина од 7.6 км, додека во Рефахије на длабочина од 7,09 км.

Земјотресите во двете места беа почувствувани и во околните населени места.Слични вести