Турците во Европа ќе одржат митинзи за проколнување на тероризмот и поддршка на демократијата

Турските граѓански организации донесоа одлука во сабота (19 ноември, 2016) да одржат заеднички митинзи во европските земји под името „Проколнување на тероризмот, покана за демократија“

613470
Турците во Европа ќе одржат митинзи за проколнување на тероризмот и поддршка на демократијата

Турците кои живеат во Европа во сабота ќе излезат на плоштадите и ќе одржат митинзи за проколнување на тероризмот и поддршка на демократијата.

Турските граѓански организации донесоа одлука да одржат заеднички митинзи во европските земји под името „Проколнување на тероризмот, покана за демократија“.

На транспарентите на митинзите ќе стои напишано „ПКК=ПЈД=ЈПГ=ДАЕШ=ФЕТО“.

Пред митинзите кои што ќе се одржат во сабота во европските земји на чело со Германија, Белгија и Холандија ќе биде споделен следниот заеднички став: „ Турците кои живеат во Европа се лути поради критиките кои што немаат никаква врска со вистините и поддршката која што му се дава на тероризмот.  Затоа во моментов навистина има потреба од изнесување на една ваква реакција и одржување на еден ваков митинг.“Слични вести